Isomaltulóza
Isomaltulóza je disacharid. Je zdrojem glukózy a fruktózy. Má nízký glykemický index. Vyznačuje se pomalým štěpením a dále úplným využitím ve střevě. Isomaltulóza podporuje oxidaci tuků při fyzické aktivitě více než často používaný maltodextrin.
Syrovátkový protein
Jedná se o protein s nejvyšší biologickou hodnotou, proto má ze všech dostupných zdrojů bílkovin nejlepší využitelnost. K jeho dalším výhodám patří rychlé vstřebávání a vysoký obsah větvených aminokyselin BCAA, což ocení hlavně sportovci. Pro ty je syrovátkový protein díky svému vyváženému aminokyselinovému spektru ideálním zdrojem bílkovin.
Kořen čekanky
Tato vláknina (inulin) získaná z čekankového kořene má velmi nízkou energetickou hodnotu. Jedná se o čistě rostlinný nestrukturalizovaný sacharid. Ve střevě se chová jako rozpustná vláknina, podporuje růst vlastních příznivých bakterií bifidobacilus – má prebiotický efekt. Dále zvyšuje odolnost organismu a mimo jiné napomáhá vstřebávání vápníku v těle.
Kompletní složení:
syrovátková bílkovina (26 %), rýžová instantní mouka, čekanková vláknina, mléčná čokoláda (cukr, kakaové máslo, plnotučné sušené mléko, kakaová hmota, emulgátor: sójový lecitin, přírodní extrakt z vanilky) (8 %), kokos, kakao (5 %), isomaltulóza, kokosový prášek, rýžové křupky (rýžová mouka, přírodní aroma), citrusová vláknina, přírodní kakaové aroma, jedlá sůl.