Kakao
Kakaové boby obsahují látky zvané flavonoidy, které mimo jiné zabraňují oxidaci LDL cholesterolu volnými radikály, což je důležité pro ochranu cév a následný vznik aterosklerózy. Dále mají antioxidační, protizánětlivé, antihypertenzní a antitrombotické účinky. V čokoládě jsou tyto látky v množství, které převyšuje i jiné významné zdroje jako jsou červené víno nebo zelený čaj.
Nopálový extrakt
Příznivě ovlivňuje hladinu cholesterolu, pomáhá omezit vstřebávání cukrů ve střevech a zpomalovat přeměnu krevních cukrů na tukové zásoby, čímž podporuje hubnutí.
Kompletní složení:
kakaová hmota (obsahuje 43 % kakaového másla), sušené datle, rýžové kuličky, mandle, nopalový extrakt (Opuntia ficus indica), klikva velkoplodá 5 % (klikva, kyselina citronová, bezinkový koncentrát, slunečnicový olej